dimecres, 12 de maig del 2010

Airea: Les colònies d'estiu al Polell, on s’ensenya educació respiratòria als nens i nenes


La Fundació Roger Torné ha obert ja el procés d’inscripció per a les colònies d’estiu d’Airea que tindran lloc al juliol a la Masia El Polell, situada a Sant Pere de Vilamajor, al Parc Natural del Montseny. Airea és un projecte que forma part del Programa La Casa de l'Aire de la Fundació.
En el marc d’aquest programa, la Fundació ensenya, a través de les classes de Ioga, algunes de les tècniques actives de fisioteràpia respiratòria a nens i nenes amb problemes respiratoris, especialment a aquells que pateixen d’asma o d’al·lèrgies asmàtiques. Aquests exercicis els permeten combatre la seva malaltia. A més, obtenen altres beneficis com:
Aconseguir una millor oxigenació cel·lular: A més de ser un benefici físic, també ho és psíquic, ja que una bona oxigenació de la sang afavoreix que l’activitat cerebral estigui normalitzada i les connexions neuronals es realitzin adequadament. Això es tradueix en relaxació i serenitat davant la vida estressant.
Enfortiment de la musculatura de la caixa toràcica, de l’esquena i del diafragma, el que, a més portarà a una millor capacitat respiratòria i, per tant, major resistència a l’exercici físic.
És el que anomenem Fisioclasses, en les quals, i a través del ioga i emprant el joc, els petits enforteixen el seu sistema respiratori.
Les Fisioclasses són una de les principals activitats que es duen a terme a Respiro i Airea, els projectes de la Fundació Roger Torné en el marc dels quals s’ensenya als nens i nenes fisioteràpia respiratòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada