diumenge, 12 de setembre del 2010

Ara més energies renovables al Polell






L'actual Alberg Rural del Polell, és un equipament públic, ubicat a l'antiga masia del Polell, restaurada l'any 1983. Amb els criteris de respecte ambiental, sostenibilitat i independència energètica; La Diputació de Barcelona, va apostar des del principi per les energies renovables.

El sumintrament elèctric s'aconsegueix amb una instal·lació autònoma de plaques solars fotovoltaiques.
Més tard es va fer la instal·lació d'una caldera de biomassa, tant per la calefacció, com per l'escalfament de l'aigua sanitària. Aquesta caldera permet aprofitar els productes i subproductes forestals de la mateixa finca, reduint el potencial combustible dels nostres boscos.

Els actuals concesionaris d'aquest equipament, hem decidit fer un pas més en aquest sentit.

Aquest estiu hem dotat al Polell d'una nova instal·lació de plaques solars tèrmiques d'ACS, com a complement de la caldera de biomassa per l'escalfament de l'aigua calenta sanitària.
Aquesta nova instal·lació ens permet el subministre de l'aigua calenta, per les activitats i colònies que es duguin a terme durant els períodes en que encendre la caldera de biomassa, pugui representar un risc d'incèndi.

A l'hora permetrà un estalvi energètic i d'emissions de CO2.

Per tant, amb els criteris d'eficiència energètica i minimitzar les emissions de CO2, invertirem les prioritats i actualment la caldera de biomassa, passarà a ser el suport de les plaques solars tèrmiques, a l'hora d'escalfar l'ACS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada