dissabte, 13 de juny del 2009

Recuperem els conreus tradicionals


A les zones altes del Macis del Montseny eren conegudes les seves patates tardanes, tant per la seva qualitat organolèptica com per la seva rusticitat i bones qualitats de conservació.

Aquest any volem assajar diferents varietats de patates de muntanya, varem documentar-nos sobre quines eren les varietats que es conreaven antigament al Montseny , especialment al Pla de la Calma Viladrau i vesant Sud del Turò de l’Home, i tot i que algunes de les varietats que els hortolans del macis anomenaven ja han desaparegut, hem trobat un parell de tresors que aquest any intentarem reproduir amb èxit un meravellós bufet blanc i un estranyíssim bufet negre dels que ja us anirem explicant com evolucionen.

L’horta de muntanya és , en general, difícil i poc productiva quant ens entestem en conrear espècies foranes que no s’adapten a la nostra realitat de clima i sòl, però hi havia conreus tradicionals que no es donen en lloc millor que aquí dalt com son les patates i les mongetes, avancem en la tècnica i les tasques de conreu, però sense oblidar el d’abans, mirem enrere i aprenem dels nostres avantpassats tants mils d’anys d’experimentació pagesa no s’han de de passar per alt, son molts anys d’assajos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada